Stadsverlichting

Als mensen samen stil zijn, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen. Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen stil bent. In een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, wil Stadsverlichting een huiskamercultuur van samenhorigheid stimuleren: oases waar mensen welkom zijn voor een uur stilte, liefde en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen – bij zichzelf, elkaar en in hun leefomgeving.

Stadsverlichting is een initiatief van Kris & Tijn Touber.

Elke tweede zondag van de maand wordt in 909 huiskamers gemediteerd tussen 20.00 en 21.00 uur. Ook mijn yoga ruimte is hiervoor beschikbaar, in Centrum Leef, Over de Vesten 1 in Schiedam centrum. Aanbellen bij Erna Kraak.

Tijdens de huiskamerbijeenkomsten komen mensen tussen 19.45 en 20.00 uur binnen. In de ontvangst ruimte kun je elkaar begroeten als je dat wilt, je kunt ook direct naar de zaal gaan waar het stil is. Om 20.00 uur start daar de meditatie van een uur, als het uur voorbij is gaat een Tibetaans belletje zodat je de zelf geen tijd in de gaten hoeft te houden. Na afloop van de meditatie gaan mensen vaak in stilte weer weg, maar je kunt ook ervaringen uitwisselen en een kopje thee drinken.

Er staan stoelen en er zijn 10 meditatie kussens en een meditatie bankje, dus mocht je er zelf een hebben, neem die dan mee dan ben je ervan verzekerd. Je kunt een matje pakken uit de tas die naast de zaal staat.  
 
Je kunt je opgeven via onderstaande formulier en op http://www.stadsverlichting.nu
 
Tot slot; mocht je verhinderd zijn wil je het dan svp laten weten via de mail ?
 

Vragen? Ik hoor graag van je!

Je kunt me ook vinden op: