Yoga voor jongeren

Er is een vechil tussen yoga en sport: Bij sport moet het er vaak goed uit zien, het moet snel of je moet scoren; je bent gericht op het resultaat van je actie. Bij yoga ben je gericht op jezelf, op hoe een beweging of een houding voelt. Zo merk je hoe ver je kunt gaan voordat je jezelf pijn doet of je adem vast zet. Het bijzondere is dat doordat je zo oefent je lichaam snel sterker en soepeler wordt en dat je zelfbewustzijn, zelfvertrouwen je energie en ontspanning toenemen.

Dus dat betekent dat je oefeningen doet op een manier die bij je past. Je hoeft niet lenig of sterk te zijn om aan yoga te doen, dat is een misverstand: iedereen is uniek en ieder lichaam is anders en beweegt op een eigen manier. Dat betekent dat je een houding niet fout kan doen, dat bestaat niet, je doet yoga oefeningen op een manier die voor jou goed voelt. Zo leer je kennen wat jou lichaam kan en hoe het voelt. En daardoor wordt het sterker en soepeler, leer je je grenzen voelen en voel je je sterk van binnen uit. Omdat je leert rustig door te ademen en je adem in je buik te brengen, wordt je denken rustig en kom je meer in balans.

We besteden aandacht aan de adem en je leert dat door rustig te ademen in je buik, je denken rustig wordt, je weer oplaadt en ontspant en je je beter kunt concentreren.

Je leert om met gevoelens en emoties om te gaan en een goed gevoel in te zetten waardoor je beter met een situatie kunt omgaan, positief kunt denken, meer energie hebt en je weerstand toeneemt.

De les wordt afgesloten met een uitgebreide ademoefening of meditaite en daarna een ontspanningsoefening liggend op je matje.

 

 

Yoga 16+ 

Woensdagmiddag van 16.00-17.15 uur                                                       

Een proefles kost € 5,00 lesgeld € 30,00 per maand

 

Voor meer info kun je een mail sturen naar info@insideout-healing.nl of bel 06-28965360

 

 

           

 

Vragen? Ik hoor graag van je!

Je kunt me ook vinden op: