Flowyoga voor volwassenen

 

Flow Yoga is een dynamische, uitdagende  maar rustige vorm van bewegen waarin onder meer Yoga, hartcoherentie, meditatie, ontspanningsoefeningen gecombineerd worden, zo dat het bewegen die rust, evenwicht, zelfbewustzijn, vitaliteit, kracht, souplesse, energie en plezier geeft.

Je beweegt voortdurend van de ene houding vloeiend door naar de andere, waarbij je de adem combineert met de beweging. zo lever je een inspanning die je energiek en vitaal doet voelen. Door het dynamische karakter van Flow Yoga wordt je lichaam goed warm en dat geeft een optimale doorbloeding in het bewegingsapparaat waardoor de stofwisseling in de spieren geoptimaliseerd wordt. Flow Yoga is veelzijdig: Alle gewrichten komen met beleid in hun eindstand, waardoor de beweeglijkheid in het gewricht behouden blijft. Alle spiergroepen komen aan bod en worden geoefend zowel qua kracht alsook wordt de lengte van de spieren die geneigd zijn zich te verkorten bevorderd of behouden. Door regelmatige verantwoorde belasting wordt het bindweefsel in onder andere gewrichtsbanden en pezen van spieren sterk. Dit geldt ook voor het botweefsel.Ook hebben van oorsprong de verschillende yoga houdingen invloed op de lichaamsfunkties en de organen en wordt de doorbloeding ervan gestimuleerd. Kortom: Met Flow Yoga wordt je lichaam krachtiger, vitaler en soepeler en zo werk je ook aan je fysieke pensioen !!

Een continu doorgaande adembeweging is het uitgangspunt bij Flow Yoga. Wanneer de adem niet meer vloeiend kan gaan betekent het dat je op dat moment over je grens heen bent gegaan en je beter een stapje terug kan doen. Dat kan: Flow Yoga kent veel aanpassingen waardoor de oefening individueel lichter of zwaarder gemaakt kan worden.

Door het effect van de oefening te ervaren kom je in het hier en nu. de concentratie is op jezelf en de adem gericht, je beweegt van binnen uit, in contact met jezelf. Je denken wordt rustig en helder en je leert luisteren naar je lichaam.
Het lichaam heeft een eigen bewustzijn, een eigen-wijsheid die maar al te vaak wordt ervaren als ‘eigenwijs’ en lastig. Maar je lichaam drukt uit hoe je je voelt en reikt je aan wat je nodig hebt.

Aan het einde van de les is er altijd een ontspanning zodat het effect van de yoga-oefeningen en de energie die door de oefeningen is vrijgekomen in je lichaam kan doorwerken en je weer vol energie, ontspannen en voldaan naar huis gaat. 

Het is vooral veel doen en ervaren; je leert om stevig in je schoenen/in je eigen kracht te staan, om je centrum in je onderbuik te voelen en dat contact te verstevigen en bestendigen, waardoor je beter bij jezelf kunt blijven en je stabiel leert bewegen. Je leert rust in je hoofd te creëren, je focus te behouden. Je gaat je grenzen en mogelijkheden meer ervaren en leert hoe je daarmee omgaat. Hiernaast leer je hoe je door hartcoherentie oefeningen je emoties in het moment beter kunt beheren waardoor stress reacties geen kans meer krijgen en je je dus beter voelt en je brein en immuunsysteem beter gaan functioneren. Je krijgt tips hoe je in je dagelijks leven door simpele manieren jezelf rustiger en energieker kunt voelen,  meer aanwezig in het moment en meer gefoccussed kunt zijn.

Praktische informatie

Flow Yoga lessen worden gegeven in OOAK - Koningin Wilhelminahven zz20 Vlaardingen

  • Maandag van 19,00-20.15 uur – Prana Yoga Flow volwassenen
  • Woensdag van 16.00-17.15 - Flow Yoga 16+
  • Donderdag van 20.30-21.45 uur – Prana Yoga Flow Yoga volwassenen
  • Vrijag 9.15-10.30 uur - Yoga met de elementen

In schoolvakanties is er geen les, of er wordt in overleg een aangepast rooster gemaakt.

Lesgeld per maand € 40,00, incl. nagenieten met een gratis kopje koffie of thee. Als je nooit eerder lessen bij mij gevolgd hebt betaal je de eerste maand  € 30,00 extra voor een goed yoga matje en inschrijfgeld. Een proefles is eenmalig en kost €10,00 daarna kosten losse lessen € 15,00 per keer. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Het lesgeld wordt in de vakanties doorbetaald, in de zomer hoeft de maand augustus niet betaald te worden.

Het is belangrijk kleding aan te trekken die makkelijk zit en de bewegingen niet belemmert. In de praktijk wordt Flow Yoga op blote voeten gedaan, tenzij om gezondheidsredenen anders gewenst is. Neem sokken en een trui mee voor de ontspanning, er zijn fleese dekentjes in de zaal en staat water om je dorst te lessen. 

ervaring van Nanny:                                                                                                                                                                                               Weer zo lekker en ontspannen geslapen na de les van donderdag! Ben dagelijks bezig met de theorie die je inbrengt in de lessen, heb er echt veel aan!

 

Vragen? Ik hoor graag van je!

Flow Yoga - wanneer je meer energie wilt en je mentale, emotionele èn fysieke veerkracht wilt vergroten: Gebruik onderstaande formulier als je een proefles wilt volgen of vragen hebt, of gebruik het adres of telefoonnummer hiernaast.

Je kunt me ook vinden op: