SIVAS

SIVAS: Subtiele Interventies op basis van het Vasculair Autonoom Signaal (VAS).

Rondom het lichaam bevindt zich een elektromagnetisch veld, het morfogenetische veld of kortweg de aura genoemd. Dat veld draagt informatie over tal van processen die zich in het lichaam en de geest van de eigenaar afspelen en is te onderzoeken door middel van het Vasculair Autonoom Signaal (VAS). Bij de VAS-methode voelt de onderzoeker de pols en de eventuele reacties wanneer deze subtiele, licht stresserende prikkels aanbiedt in het energie systeem van degene die wordt onderzocht. Zo kan men interactief onderzoek doen. Dit signaal wordt met de vingers gevoeld, maar is net zo goed in laboratorium condities instrumenteel aantoonbaar zoals met een Dopplerapparaat. De VAS kan eindeloos herhaald worden en kan in proefopstellingen door verschillende waarnemers en dubbel blind bevestigd worden.

De VAS maakt het mogelijk om allerlei “regel” systemen te onderzoeken. Op basis van een dergelijk onderzoek kan dan een behandeling worden ingesteld. Het beste kun je het VAS onderzoek van de regel- en stuursystemen vergelijken met een bloedonderzoek. Ook daar kun je makkelijk een honderdtal gegevens checken. De eventuele storingen die je vindt probeer je te matchen met de klachten van de patiënt. Vervolgens zet je een aantal interventies (behandelingen) in om de afwijkende data te corrigeren. De meeste interventies die je bij de SIVAS gebruikt zijn over het algemeen “subtiel” van aard, dat wil zeggen men hoeft slechts lichte gerichte prikkels te geven om tot een oplossing te komen. Voorbeelden treft men aan in de alternatieve geneeskunde, zoals de acupunctuur, homeopathie, voedingsadvies, auriculo, healing, counseling, meditaties, manuele therapie, kruidentherapie, orthomoleculaire geneeskunde etc.

SIVAS is een diagnose en therapiesysteem waarin een begrijpelijke samenhang wordt getoond tussen overtuigingen, emoties en somatische en voedingsproblemen. Hiervoor is geput uit de kennis van de Westerse, de Chinese en Indiase geneeskunde en filosofie.

De VAS bestaat nu 40 jaar en heeft ons veel inzicht gegeven over de (on)mogelijkheden van de alternatieve geneeskunde en haar positie ten opzichte van de reguliere geneeskunde.

Voor meer informatie over SIVAS zie www.IVEG.nl

 

 

Vragen? Ik hoor graag van je!

Je kunt me ook vinden op: