Energetische massage

 

Tijdens energetische massage wordt je je heel bewust van je lichaam en voel je van binnen uit waar je contact hebt met je lichaam en waar het gevoelscontact verstoord is. Je leert voelen waar de energie stroomt en waar hij blokkeert in je lichaam. Door invoelend bezig te zijn en van binnenuit de handen van de masseur te volgen leer je om je energie weer vrij te laten stromen. Blokkades lossen op.

Energie heeft alles te maken met polen waartussen de energie stroomt. Die polen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, de een kan niet zonder de ander bestaan. Blokkades zorgen voor een disbalans: de energie kan niet stromen tussen de polen en er ontstaat een te veel aan energie aan de ene kant van de blokkade en een te kort aan de andere kant.
Doordat de levensenergie weer vrij kan stromen, hersteld de balans en dat is voorwaarde voor gezondheid en welzijn, zowel fysiek, als mentaal als spiritueel.

Tijdens de massage komt het hele lichaam aan bod, waardoor je je erna weer compleet voelt en in contact bent met jezelf, je voelt je warm, in balans, energiek en tegelijkertijd ook rustig  als weer naar huis gaat.

Een massage kan een uur of anderhalf uur duren. Je kunt ook een kortere massage afspreken maar dan komt niet heel je lichaam aan bod. Toch kan dit zinvol zijn om spanning in een bepaald gebied op te lossen en je meer bewust te worden van dit gedeelte van je lichaam.

Ook kan een energetische massage gecombineerd worden met bijvoorbeeld acupunctuur of yoga- en ontspanningsoefeningen.

Dit vinden anderen:

"Totale bewustwording, loskomen van alles. Je kom tin contact met je diepste zelf". (anoniem)

Als je twijfelt of energetische massage zinvol is voor je, kun je altijd overleggen.

 

 

 

Vragen? Ik hoor graag van je!

Je kunt me ook vinden op: