Stressmanagement

Hoe belangrijk is het om stress en emoties te leren herkennen, die energie om te buigen en op een zinvolle manier in te zetten ?  

Als je jezelf telkens verliest in emoties of als stress langdurg met je aan de haal gaat dan kost je dat veel energie, je kunt niet goed nadenken, reageren en communiceren en  je weerbaarheid tegen ziekte wordt minder. Gelukkig kun je leren hoe je stress kunt voorkomen en hoe je emotes en  stress om kunt zetten in postieve energie.

Onze samenleving kent nu eenmaal spanning. Als korte pauzes niet helpen om te ontsnappen aan stress, dan zie je dikwijls dat mensen hun omgeving en omstandigheden gaan veranderen – ze menen dat het probleem wordt veroorzaakt door anderen en door de omgeving. Het kan zinvol en nodig zijn iets aan de situatie te veranderen maar vaak is het beter te leren om anders op situaties te reageren en je af te vragen hoe je zelf met spanning omgaat. Of in de woorden van het Heart Math  instituut: niet de situatie levert stress op, maar de  manier waarop je reageert op de situatie. Daarom is het belangrijk je stressbronnen en je eerste stress-reactie in je lichaam te leren kennen en herkennen zodat je, aan de hand van simpele methode die je altijd en overal kunt toepassen, de stress direct om kan zetten in een gewenste reactie. Zo ben je niet de dupe van de situatie maar geef je er richting aan; vanuit je kracht en innelijk leiderschap.

Stress- en emotiemanagement kunnen gecombineerd worden met bijvoorbeeld acupunctuur, Yoga-oefeningen en coaching.

Vragen? Ik hoor graag van je!

Je kunt me ook vinden op: