Rust

Het thema tot rust kunnen komen en vanuit rust in jezelf in het leven staan, neemt een centrale plek in in mijn consulten en lessen.
Steeds mensen hebben de behoefte aan meer rust in zichzelf. 

Als je nagaat dat de veranderingen in onze leefomgeving exponentieel toenemen waardoor planmatig werken vaak geen optie meer is, moeten we wel een pas op de plaats maken en terugschakelen, keuzes maken die bij ons passen en samenwerken. Gek genoeg is vertragen het beste antwoord op het toenemende levenstempo, en ook heel erg nodig ! :

Als je tot rust kunt komen kan je lichaam herstellen, doe je energie op en verbetert je immuunsysteem. Je kunt dan ook verwerken wat je hebt meegemaakt zodat emoties zich niet gaan opstapelen en de emmer op een gegeven moment over gaat lopen. Het is belangrijk ervaringen een plekje te geven en je van tijd tot te realiseren waar je staat.

Alles verandert er is niets dat niet verandert alleen het feit dat er altijd verandering is verandert niet….dus wij mensen maken van alles mee dat onze kijk op het leven veranderd en het is de kunst om daar in mee te bewegen, in je gedrag te blijven aansluiten bij wie je bent. En dat gaat beter als je pauzes neemt.

Korte pauzes verdeelt over de dag om rustig te zitten en je bewust te zijn van jezelf en je adem, maar ook langere pauzes verdeelt over de week en het jaar.
Hierdoor wordt het makkelijker om afstand te nemen, en zinvol met situaties om te gaan. Het is niet de situatie die je stress geeft maar je reactie er op. Met hartcoherentie leer je om op een simpele maar heel doeltreffende manier altijd en overal je stess en emoties te hanteren, je kalmte te bewaren en energie op te laden.

Door bijvoorbeeld Flow Yoga lessen te volgen geef je jezelf wekelijks ruim een uur aandacht en kom je tot jezelf. Bovendien leer je dan om je rust te bewaren tijdens bewegen, als je in je kracht staat en je adem vrij blijft doorgaan tijdens bewegen kom je in een ‘flow’. Het lijkt alsof je nauwelijks inspanning levert terwijl je toch van alles doet. je hoofd blijft helder en je voelt je energiek. Dit ga je dan steeds meer ervaren in je dagelijks leven.

Vaak hoor ik van mensen dat ze niet meer rustig kunnen zitten, steeds het gevoel hebben nog iets te moeten doen…. Deze innerlijke onrust draagt niet bij aan welzijn en gezondheid. Als je wilt oefenen om weer wat langer stil te zitten en tegelijk bij te dragen aan meer rust en vrede in de wereld kom dan naar de meditatie avonden Stadsverlichting iedere 2e zondag van de maand in de ruimte waar ik yogales geef.

Daarnaast zijn er allerlei factoren die van invloed kunnen zijn op ons gevoel van rust:

Voeding bevat vaak stoffen die onrust brengen in ons systeem, bijvoorbeeld geraffineerde suiker, zelfs als je hier niet allergisch voor bent. Hier lees je er meer over.

Een ander voorbeeld is de nog steeds toenemende mate van straling om ons heen. we kunnen niet zonder technologie dus is het belangrijk maatregelen te nemen en dat kan: Hier lees je over straling en een product dat niet-natuurlijke straling/frequenties omzet in natuurlijke frequenties.

Ervaring Robin: ""Bedankt voor je hulp de laatste keer. Ik vond het erg fijn en het heeft mij extra rust gegeven".

Ervaring Marjon: "Door de behandelingen kreeg ik direct meer energie en rust in mij zelf. Erna heeft mij ook tools gegeven waarmee ik de rust in mijn hoofd kan behouden  en de warboel in mijn hoofd overzichtelijk blijft. Ik heb de sessies als prettig ervaren. Erna neemt echt de tijd voor je. Het heeft mij rust gegeven".

 

 

Vragen? Ik hoor graag van je!

Je kunt me ook vinden op: